mobar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste artikelen

Hij beziet zichzelf als eenzaam dier

Hij is een ezel die zich telkens
en bij herhaling aan dezelfde
sombere steen stoot

maar ook een tijger
die nieuwe uitdagingen zoekt
achter de horizon van nieuwe dromen

soms is hij als een salamander
die zijn staart verliest bij onraad
of als een konijn huppelend
in het malse voorjaarsgras

een vlinder misschien is hij
die een balletvoorstelling nabootst
in de lucht waar het stikt van de muggen

of een knaagdier met de tanden bloot
ijverig knagend aan de huwelijksboot
een mier zo klein maar in de weer
een kat met negen levens, maar nooit een sneer

hij beziet zichzelf als eenzaam dier
want hij lijkt niet op de mensen hier.ook het dierlijke is nog herhaaldelijk aanwezig in de mens, mooi die verschillende karakters ervan


4 stemmen 8 meer dan honderd keer bekeken, thema eenzaamheid.


 

 

 Reacties

6 september 2017 23:23

 

Je kust

Je kust maar ik voel geen passie
de dood hangt aan jouw lippen
een ijsprinses op de Noordpool

ik hoef niet meer te ijsberen
omdat je mijn liefde niet lust
ik vind ontbering in mijn zwijgen

ik haal de bezem uit de kast.

 

 

 


© mobar. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
 
 
 
 
Nou, dat is wel heel prozaïsch aan het eind: die bezem uit de kast.
Waarschijnlijk ga je restanten van de verkoelde liefde maar opvegen?
 
Ik ben in dit geval niet de ik in het gedicht, maar het is wellicht een goed idee ? Wel flink aan het opruimen.<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>
 
 
Adem droom en de rest volgt (misschien)
Sober en intrigerend mobar.<img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>Reacties

Gedreven door een eenzaam streven

Het was mijn eenzame streven om van Amsturia een volwaardige internet stad te maken. Gedreven door een eenzaam streven was ik er mee bezig
Waar mensen mijn gedichten, verhalen, proza, tekeningen en artistieke afbeeldingen konden lezen of bekijken. Ik was er achter de schermen nu al een hele tijd mee bezig. En met het nieuwe computerprogramma kwam het er allemaal strak uit te zien en kon ik eigenlijk veel meer dan ik op de op internet bekende verschillende schrijverssites kon.

Mijn droom was om in Amsturia bezoekers te krijgen die interessante reacties zouden achterlaten. Maar niets wees er op. Steeds minder mensen lazen mijn verhalen. De waarderingscijfers waren meestal wel goed, maar er kwamen weinig stemmers. Misschien schreef ik te vaak over eenzaamheid en de pijnlijke kanten van het bestaan als iemand met een meervoudige psychische handicap.

Veel mensen wisten ook niet wie ze aan het lezen of wellicht waarderen waren, want ik dook in verschillende gedaantes op. Ik had inmiddels zoveel schrijvers heteroniemen dat ik een aantal van mijn schrijversnamen zelf vergeten was, en bij toeval weer tegenkwam toen ik eens ging kijken op de dichterslijsten.

Allemaal leuk en aardig, maar ik had nog steeds geen geliefde. En ik had geen idee hoe ik een lezerspubliek aan mij moest binden en kon uitdagen om eens een reactie achter te laten.
Ik hield me maar aan mijn kleine succesjes vast.

De psychologe was op huisbezoek geweest. Ze deed dat heel ontspannen. In tegenstelling tot de andere hulpverleners die in mijn woning waren geweest vroeg ze gedetailleerd naar mijn schilderwerk en zei ze ook dat ze wel begreep dat het zonde was om het allemaal naar de kringloopwinkel te brengen. Ze vroeg zich af of ik niet een keer toch een tentoonstelling wilde houden, maar ik zei dat ik niet wist voor wie ik dat moest doen, omdat ik het geld moest afdragen en verder geen vrienden had die het leuk zouden vinden om mijn werk geëxposeerd te zien. Toch was ik blij geweest met haar belangstelling. Ze vond mijn beeldende werk mooi.
En ze vond mijn woning ook mooi, maar ze begreep de spanningen die het twee keer moeten verhuizen met zich mee zouden brengen.

Toen ze weer weg was kon ik me beter op mijn werk concentreren. Ik was begonnen met het uploaden van het Bjarne-bomen-boek, maar de plaatjes waren niet zichtbaar, dus ik moest weer wachten tot Berend een keer tijd had om er naar te kijken.

Verder had ik bij boekenwinkel de Androgyne Hamster afdelingen met filosofie, flora en fauna, en taal gemaakt en was ik een lijst aan het maken van alle dichters die in Amsturia woonden.


© mobar. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.

Reacties

Zomer 1984

 

 

 

Uit het dagboek van Alfons Bortano:

 

Denk jij dat het mijn eigen schuld is dat ik nooit serieus genomen wordt. Komt het door mijn vervelende gelach altijd, wanneer ik de angst om met andere mensen te zijn heb overwonnen, en blij ben omdat ik het niet in de gaten had.

 

Het moet ook niet over mezelf gaan, als het maar over geld gaat, want daar praat iedereen over.

 

Als het niet over geld gaat tel je gewoon niet mee.

 

Niet een enkele nacht blijft er over als ik moe ben, dan ben ik moet en ik overdenk dat er nog een avond komt dat ik over de muziek heen kan schreeuwen, en dat ik alle anderen kan doen bevriezen, en kan laten ontdooien, die geen die ik wil.

 

Had ik maar de nacht om mensen te versieren. Het enige wat er nu is, is modder.

 

Modder om mee te gooien naar daar waar modder is,

 

Gelukkig beschermt mijn kraakvriend mij. Hij weet hoe hij me aan moet pakken, voor hem zal het ook wel niet makkelijk zijn om met zo'n door trots verdorven geest te leven.

 

 ( Ik heb het moeilijk.)

 

Violette heeft me een lange brief geschreven, ze is van plan om op vakantie te gaan.

 

Er zijn alleen nog maar vijanden, vrijheden en wreedheden.

 

Er is geen gedrag, alleen nog maar een wil

 

maar die overtreft jou niet.

 

Denk nog eens na.

 

 

 

Denk eens terug aan jouw uiteenzetting over de verschillende waarheden,

 

waarom is er nu slechts een waarheid,  die van ons tegen over die anderen

 

 die onze vrijheid willen bevechten.

 

De hele universele wereld is verdwenen.


© mobar. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
 
 
 
Mooi, ik las het alsof het daadwerkelijk uit deze tijd kwam
'80 child
 

Het komt ook daadwerkelijk uit die tijd, maar toen schreef ik alles nog op papier. Ik vond het terug en heb het uitgetypt.
 
 
 
 
 

Reacties

Geheime flessenpost

Sinds de ontmoeting in het duinzand voel jij je leeg. Het laatste melodietje dat je speelde op de piano klonk niet goed. De laatste keer dat je uitging om te dansen was tienduizend jaar geleden, op de dag dat je een brief van de oude psychiater kreeg.
Je hebt geen contact meer met jouw ouders, ze leven nog wel, en worden steeds ouder, maar de oude wonden doen te zeer, om weer opnieuw te worden opengereten. Er zijn wel mensen, die jij jouw gedichten over de wolf, via geheime flessenpost, zou willen toe sturen. De vrouw van een overleden vriend,die jouw liefde voor de poëzie stimuleerde. Een ex-collega psychiatrische patiënt waar je ooit gegeten hebt. Een oude vrouw, die naast jouw ezel om een glas melk vroeg. Een dikke wereldreiziger, die haar hele hebben en houden voor een reis rond de wereld opgaf. Zomaar een gezicht dat je zag in de wind, toen de zomer voorbij ging, en je er een gedicht over schreef.

Je hebt vijf bundels in de kast liggen, vijftig zelf geschreven gedichten over hoe je soms twijfelde over de liefde, toen je op de vlucht was voor de etikettenplakkers.
Je hebt ze allemaal op je rug, de stickers van de sociologen, intellectuelen, psychiaters, zielenknijpers, arbeidsdeskundigen, en liefdestherapeuten, maar je denkt tegelijkertijd:
“Ze kunnen allemaal mijn rug op! “
Aan hen ga ik mijn geheime flessenpost niet sturen, zij hebben niets betekent in de tijd dat de mystiek jouw ziel beroerde. Zij deden jou slechts dwalen om je van hun plakkerige kleefstof te bevrijden. Door bergen en dalen ga je met jouw emoties. Je hebt genoeg flessen leeggedronken om wel twaalf bundels te versturen, maar je denkt weer aan dat gezicht wat zich in jouw ziel laat verdwalen.
Onbegrip, ze komen het in kwantumverpakking bij je brengen, maar het enige wat jij verlangt is zuivere emotie met hoop voor de toekomst.
Een verwachtingsbeeld waarin de mystiek kan gedijen.


1001


Reacties
Uitgekleed

Ben het niet in alles
met je eens
of oneens
je waait soms uit het raam

in geheim geblevenbrieven
tijdens onbevangen dromen
probeer ik stilte te beroeren

het gemis van jouw liefde
is onaantastbaar in de nacht
in mijn droom gebleven

op een eiland alleen
zonder jou, blijf ik in leven


zeemeeuwen vliegen door de nacht
in een golvend dromen,
spreken
noem ik jouw naam

en
ik vloek niet

in het donker gooi jij mijn hart
in gedachten weer terug in zee.


 


© Violette Z.. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.Reacties


22 juni 2017 18:30Hete adem 

Voel jouw hete adem in mijn nek
een knipoog naar het hiernamaals
het graf van een overleden vriend
waar dansen als een zalven is


je nadert direct en zonder twijfel
hoog boven denken klinkt jouw zucht
omdat je voorbij wilt gaan
in voelen en gedachten

ooit kleiner dan jouw dood
een kind nog, niets om mee te spelen
jouw hete adem in mijn nek
vermoeiend denken gek.
 
© Jeroen Splinterman. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
 
 
 
 
hete adem 
ik denk dat ik het weet....
 
yes
 
Dat is snel geraden. Proficiat!Reacties

Simpel

Hoe simpel is het eigenlijk
om simpel te zijn


gewoon simpel blijven
en niet moeilijk doen


de mens noemt zijn ego
een ziel


en zijn spiegel
een zielenknijper

gewoon simpel blijven
en niet moeilijk doen

zo simpel is het eigenlijk. 


© Jeroen Splinterman. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
 
 
 
 
 
 
Best logisch. 

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl