mobar.punt.nl
Bos en hout

Bos en hout

Bos en hout

Bos (vegetatie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie:


Bos is een vegetatie die voornamelijk uit bomen bestaat met de daarbij behorende ondergroei van planten en struiken. De kruidlaag is de laag planten tot 135 cm hoog en de struiklaag is die van 135 tot 800 cm hoog. Daarboven wordt van de bomenlaag gesproken. Een bos is officieel een bos als 64 % van de lucht bedekt is met boomtoppen.

Een bos is in Nederland, volgens de Boswet[1] officieel een bos als 10 are (1000 vierkante meter) uit bomen bestaat, of bij een rijbeplanting (1 of meer rijen) van ten minste 21 bomen. Er zijn echter andere definities in omloop.

In de bossen kwamen vroeger grote grazers (Wisent, Oeros, Tarpan, Edelhert, Eland) voor, die open terrein open hielden totdat er stekelige begroeiing als braam en meidoorn opkwam. Eikels werden aan de rand door Vlaamse gaaien of eekhoorn verstopt als wintervoer. Sommige eikels werden niet teruggevonden en werden het begin van een nieuw bos.Modern bosbeheer betekent vaak de omvorming van productiebos tot meer natuurlijk gemengd bos met inheemse loofbomen. In Nederland worden theorieën over het ontstaan van oerbos in de lage landen aan de praktijk getoetst in projecten als de Gelderse Poort en de Oostvaardersplassen, waar nauwelijks beheer is en geen aanplant van bomen. Ook kent men daar een zestigtal bosreservaten grote en kleine gebieden met verschillende typen bos waar niet meer wordt ingegrepen in de bosontwikkeling.

Hout

Hout is het voornaamste bestanddeel van (vooral) bomen en struiken. Behalve bladeren, naalden en schors, bestaan de takken, stammen en wortels van niet-kruidachtige planten uit hout. Hout vormt het binnenste en grootste deel van de stam. Houtige gewassen zijn ofwel bomen, struiken, cactussen of doorlevende klimplanten (zoals druiven).


Bron: Nederlandse Wikipedia


 

Lengte

 

 

 

Een boom kan afhankelijk van de soort
tot meer dan honderd meter hoog worden
en groeien op zeer verschillende gronden.

De mangrovesoorten groeien zelfs in brak water.


Bron: Nederlandse WikipediaReacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl