mobar.punt.nl
Geheime flessenpost

Geheime flessenpost

Sinds de ontmoeting in het duinzand voel jij je leeg. Het laatste melodietje dat je speelde op de piano klonk niet goed. De laatste keer dat je uitging om te dansen was tienduizend jaar geleden, op de dag dat je een brief van de oude psychiater kreeg.
Je hebt geen contact meer met jouw ouders, ze leven nog wel, en worden steeds ouder, maar de oude wonden doen te zeer, om weer opnieuw te worden opengereten. Er zijn wel mensen, die jij jouw gedichten over de wolf, via geheime flessenpost, zou willen toe sturen. De vrouw van een overleden vriend,die jouw liefde voor de poëzie stimuleerde. Een ex-collega psychiatrische patiënt waar je ooit gegeten hebt. Een oude vrouw, die naast jouw ezel om een glas melk vroeg. Een dikke wereldreiziger, die haar hele hebben en houden voor een reis rond de wereld opgaf. Zomaar een gezicht dat je zag in de wind, toen de zomer voorbij ging, en je er een gedicht over schreef.

Je hebt vijf bundels in de kast liggen, vijftig zelf geschreven gedichten over hoe je soms twijfelde over de liefde, toen je op de vlucht was voor de etikettenplakkers.
Je hebt ze allemaal op je rug, de stickers van de sociologen, intellectuelen, psychiaters, zielenknijpers, arbeidsdeskundigen, en liefdestherapeuten, maar je denkt tegelijkertijd:
“Ze kunnen allemaal mijn rug op! “
Aan hen ga ik mijn geheime flessenpost niet sturen, zij hebben niets betekent in de tijd dat de mystiek jouw ziel beroerde. Zij deden jou slechts dwalen om je van hun plakkerige kleefstof te bevrijden. Door bergen en dalen ga je met jouw emoties. Je hebt genoeg flessen leeggedronken om wel twaalf bundels te versturen, maar je denkt weer aan dat gezicht wat zich in jouw ziel laat verdwalen.
Onbegrip, ze komen het in kwantumverpakking bij je brengen, maar het enige wat jij verlangt is zuivere emotie met hoop voor de toekomst.
Een verwachtingsbeeld waarin de mystiek kan gedijen.


1001


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl